Kardemummamuffins

Serverar: 12-16 portioner

Enkla och goda muffins. Muffinsen får en lyxig krämig smak av grädden, men blir goda med mjölk också.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk stött kardemumma
  • 1 dl vispgrädde eller mjölk
  • 50 g smält, avsvalnat smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl, bakpulver, kardemumma och mjölk. Rör försiktigt ner margarinet.
    2. Grädda i 175°C, 12-15 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Samur 22 december 2011

    Spännande muffinsrecept! Ska bli kul att se vad testpanelen säger. Gjorde dubbelsats och la tlll 2,5 tsk kanel för det är ju jul : ) Tänkte göra topping av Philladelfiaost och florsocker och sedan göra hjärtmall i papper så att jag kan strö kanel på muffinsarna och få kanelhjärtan på : D

    julisten 16 mars 2013

    Jag gjorde en dubbelsats och fick 16 jättegoda muffins. Ska prova med grädde stället för mjölk nästa gång.

    julisten 16 mars 2013

    Jag gjorde en dubbelsats och fick 16 jättegoda muffins. Ska prova med grädde stället för mjölk nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben