Hallon- och kardemummamuffins

Serverar: 12 portioner

Amerikanska muffins med glasyr av vit choklad. Muffinsen är förstås god även utan glasyr.

Ingredienser

  • 80 g rumsvarmt margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 5 dl vetemjöl special
  • 3 tsk bakpulver
  • 2,5 dl mjölk
  • 2 tsk kardemumma
  • 1,5 dl hallon
  • Glasyr
  • 200 g philadelphiaost
  • 200 g vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ stora muffinsformar i en muffinsplåt. Vispa margarin och socker fluffigt. Tillsätt äggen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör ner i smeten.
    2. Fördela smeten i muffinsformarna och tryck ner ca 5 hallon i varje. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
    3. Smält chokladen på svag värme och låt den svalna. Vispa ihop chokladen med philadelphiaosten och bred glasyren på muffinsen när de kallnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben