Kardemummamuffins med päron

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

Underbart goda!

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk kardemumma, malen
  • 1.75 dl flytande matfett
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 färska päron, skurna i klyftor
  • Topping
  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk kardemumma, malen
  • ½ dl flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
    3. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg och rör ner blandningen i skålen.
    4. Blanda de torra ingredienserna till toppingen och fördela margarinet i blandningen till en smulig massa.
    5. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt.
    6. Skär päronen i rejäla klyftor och stick ner en klyfta i varje muffins. Strö sedan över rikligt med topping.
    7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben