Köttfärs- och linspaj á la viktväktarna

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod och mager paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1,5 dl vetemjöl eller ev glutenfri mjölmix
  • 1 dl grahamsmjöl eller ev glutenfri mjölmix
  • 75 gram margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 gram mager nötfärs
  • 100 gram gul lök i ganska stora bitar
  • 2 klyfta vitlök, pressade
  • 1 msk margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl röda linser
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk timjan
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 50 gram riven 17%-ig ost
  • Sallad
  • 200 gram tomater i klyftor
  • 100 gram gurka i bitar
  • 100 gram champinjoner i skivor
  • 100 gram isbergssallad i fina bitar
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Kör vetemjöl, grahamsmjöl och margarin i en matberedare. Tillsätt vattnet och kör degen i ytterligare någon sekund.
    2. Tryck ut degen i en pajform. Låt pajskalet vila kallt i 30 minuter. Förgrädda det i 225 grader i 10 minuter.
    3. Stek under tiden köttfärs, lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré, röda linser och grönsaksbuljong. Låt fyllningen koka i 20-30 minuter. Smaksätt med oregano, timjan och paprikapulver.
    4. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö på riven ost. Grädda i 10 minuter. Servera pajen med sallad. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben