Liten förrättstallrik med ost, frukt och sallad

Serverar: 4 portioner

Gott och enkelt! Bjud denna osttallik som förrätt eller efter maten.

Ingredienser

  • 2 st päron
  • 1-2 gröna paprikor, skivas
  • 100 g vindruvor, röda eller gröna
  • 100 g ädelost ,rumstempererad
  • 100 g brieost ,rumstempererad
  • 1 bladsalladshuvud
  • 2-3 kex, av valfri sort
  • 50-100 g pecannötter, valnötter eller andra nötter utan skal
  • Instruktioner

    1. Tvätta, kärna ur och skiva paprikorna, Skär brieosten och ädelosten i bitar, gör desamma med päronet men skala dem inte, men ta bort kärnhuset.
    2. Skölj och torka salladsbladen noga, fördela blad på fyra mindre tallrikar. Skär 4 bitar av brieosten och 4 bitar av ädelosten, Dela päronet i klyftor och klipp små klasar vindruvor och lägg allt på salladsbladet. Lägg även på paprikaskivor, kex och nötter.
    3. Bjud ett glas gott vitt eller rött vin till osttallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben