Ljus chokladtårta med glöggtryffel

Gott gott

Ingredienser

  • 300 g ljus choklad
  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 3 msk vit sirap
  • 3 ägg
  • 2 msk vaniljsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3/4 dl grädde
  • 3 msk starkvinsglögg
  • 150 g finhackad mjölkchoklad
  • 1 msk glukos 50 g
  • 50 g osaltat smör
  • Instruktioner

    1. Smält chokladen och smöret i vattenbad. Blanda samman dessa två ingredienser och tillsätt både sockersorterna och sirapen.
    2. Tillsätt därefter äggen och blanda väl. Sikta sedan i resten av ingredienserna.
    3. Häll smeten i en rund form med löstagbar botten som är smord.
    4. Grädda i 175 grader i 30 minuter. Låt kakan svalna innan du tömmer upp den ur formen.
    5. Koka upp grädden tillsammans med glöggen. Häll det över chokladen och glukosen. Mixa sedan samman allt med smöret. Stryk tryfflen på tårtan och låt den stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben