Lockande chokladtårta

Serverar: 10 portioner

290 kalorier per bit Denna läckra chokladtårta är sannerligen en frestelse. Den ger färre kalorier än traditionella varianter.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 3/4 dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 40 g mörk choklad 70%
  • 1 dl kok hett vatten
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl naturell lättyoghurt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Fyllning
  • 50 g margarin
  • 1 dl florsocker samt mer till garnering
  • 1 tsk kakao samt mer till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Klipp ut en rundel av bakplåtspapper och lägg i en rund bakform, 20 cm i diameter.
    3. Rör margarin och farin till en ljus luftig smet. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt mellan varje.
    4. Bryt chokladen i bitar ner i en kastrull och häll det kokheta vattnet över och värm försiktigt till en slät, tjock sås. Låt svalna något, häll sedan chokladen i äggsmeten och blanda väl.
    5. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt till smeten tillsammans med yoghurten och vaniljsocker. Blanda väl.
    6. Häll smeten i formen och grädda i 30 minuter tills kakan höjt sig och prov med provsticka visar att den är torr inuti.
    7. Stjälp upp kakan och låt den svalna på galler. Gör fyllningen undertiden.
    8. Rör ihop margarin, socker och kakao till en luftig kräm. Skär kakan i två bottnar. Bred krämen på den undre och lägg på den övre.
    9. Sikta kakao eller florsocker över och servera.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben