Löjromstårta

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Läcker till ett glas skumpa vare sig det är till välkomstdrinken eller som förrätt.

Ingredienser

  • 3 gelantinblad
  • 4 plattor smördeg
  • 3 dl löjrom
  • 6 dl créme fraiche
  • 1 tsk citronpeppar
  • 1 bit rödlök
  • 1 bit purjolök
  • Instruktioner

    1. Lägg gelantinbladen i blöt i kallt vatten. Kavla ut smördegen till en tunn platta och klä en pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i dia. Picka degen med gaffel och grädda tills vacker färg uppstått i 225° värme.
    2. Låt rommen rinna av i en sil och häll spadet i den avsvalnande pajbotten. Krama ur gelantinbladen och smält dem. Blanda vätskan med först 4 dl creme fraiche, rör väl och blanda sen i kvarvarande 2 dl.
    3. Häll smeten på pajen och ställ den svalt. Vid servering så bredes rommen ut över hela pajen och garneras fantasifullt med löken. På fotot har jag tagit svart och röd stenbitsrom istället för löjrom

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben