Lax- och löjromstårta

Serverar: 6-12 portioner

En favorit som snabbt blir standard när det ska dukas buffé. 12 bitar

Ingredienser

  • 100 g kavring
  • 50 g smör
  • 4 gelatinblad
  • 200 g kallrökt lax
  • 1/2 dl hackad gräslök
  • 500 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 2 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm stött svart- och rosépeppar
  • 100 g löjrom eller stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Mixa brödet.
    2. Smält smöret och blanda med brödsmulorna. Tryck ut på botten i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Ställ i kyl.
    3. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 min.
    4. Finhacka laxen. Blanda lax, gräslök, kvarg, crème fraiche, vitlök och peppar.
    5. Smält gelatinet på svag värme och rör ner i smeten. Häll smeten i formen och låt stelna i kyl minst 4 tim.
    6. Bred över rommen och garnera med gräslök vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    maneten 23 juli 2010

    Hej! En klar 5:a , jättegod! Enkel o göra också

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben