God året om, men en midsommar-, student- och påskklassiker. Perfekt buffémat.
Ingredienser
8 hackade ägg
Svartpeppar
1-2 msk gott matfett
1 rödlök
1 burk créme fraiche
Garnering
1 stor burk röd caviar
1 stor burk svart caviar
Dill
Citronskivor
Räkor
Instruktioner
- Blanda de kokta hackade äggen med svartpeppar efter smak och matfett tills det håller ihop. Tryck ut i botten av en pajform.
- Hacka en rödlök fint och strö hacket över äggen. Bred sedan på en burk créme fraiche, använd en lilleman eller slickepott. Låt stå svalt minst 12 h, gärna ett dygn.
- Garnera tårtan med ränder av rom. Lägg sedan på citron, dill och räkor i ett fint mönster på toppen innan du ställer fram tårtan till matgästerna.
Liknande recept
Kommentarer (0)