Löjromstårta

Tid: 13 timmar

God året om, men en midsommar-, student- och påskklassiker. Perfekt buffémat.

Ingredienser

  • 8 hackade ägg
  • Svartpeppar
  • 1-2 msk gott matfett
  • 1 rödlök
  • 1 burk créme fraiche
  • Garnering
  • 1 stor burk röd caviar
  • 1 stor burk svart caviar
  • Dill
  • Citronskivor
  • Räkor
  • Instruktioner

    1. Blanda de kokta hackade äggen med svartpeppar efter smak och matfett tills det håller ihop. Tryck ut i botten av en pajform.
    2. Hacka en rödlök fint och strö hacket över äggen. Bred sedan på en burk créme fraiche, använd en lilleman eller slickepott. Låt stå svalt minst 12 h, gärna ett dygn.
    3. Garnera tårtan med ränder av rom. Lägg sedan på citron, dill och räkor i ett fint mönster på toppen innan du ställer fram tårtan till matgästerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben