Löksoppa med osttoast

Serverar: 4 portioner

Jättegod!

Ingredienser

  • 600 g gula lökar
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 flaska 33 cl öl
  • 8 dl vatten
  • Lagerblad
  • 4 skivor vitt bröd
  • Riven ost
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala löken. Halvera och skär i skivor. Fräs löken i olja. Krydda med salt, peppar och timjan. Smula över hönsbuljongtärningen och häll på öl och vatten. Lägg i lagerblad. Koka ca 10 minuter.
    2. Ta ut en stor rundel med t ex ett glas ur vita brödskivor. Strö på rikligt med riven ost. Ställ in på plåt och gratinera 225°C, 3-4 minuter.
    3. Fyll soppa i skålar. Lägg ner en brödrundel och strö hackad persilja över.
    4. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben