Tomat- och löksoppa

Serverar: 2 portioner

En varm och god soppa som reds med potatis.

Ingredienser

  • 2 potatisar (ca 150 g)
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 msk konc kalvfond
  • 6 dl vatten
  • 3/4 dl tomatpuré
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Topping
  • Färsk örtkrydda
  • 2 msk mini fraiche (5 %)
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen och skär den i småbitar. Fräs potatis med löken i olja i en kastrull.
    2. Tillsätt fond, vatten och tomatpuré och låt soppan sjuda 10 minuter tills potatisen är mjuk. Mixa soppan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
    3. Servera med creme fraiche.
    4. Ca 435 kcal per person för soppa och bröd, varav 11 g fett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben