Lönnsirapsglaserade revben

Serverar: 4 portioner

Saftiga revben glaseras här med en klibbig och smakrik sås av ananas och lönnsirap, fantastiskt gott.

Ingredienser

  • 1 dl ananasjuice
  • 1 msk lönnsirap
  • 1 msk muscovado- eller farinsocker
  • 1 msk worcestershiresås
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk stark chilisås
  • 1 tsk mald kryddpeppar
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 kg tunna revben
  • Instruktioner

    1. Gör marinaden genom att blanda alla ingredienserna utom revbenen, i en tillbringare. Rör om tills allt är väl blandat.
    2. Lägg revbenen i en stor skål och häll över marinaden. Vänd revbenen i marinaden tills de är väl täckta. Täck över och marinera minst i en timma men helst över natten på sval plats.
    3. Sätt ugnen på 175 grader. Låt revbenen rinna av. Spara marinaden. Lägg revbenen i ett jämnt lager i en braspanna.
    4. Ställ in i ugnen och stek 40-45 minuter. Pensla dem med marinaden några gånger under tillagningstiden tills de är väl glaserade. Servera genast med massor av servetter för att torka av klibbiga fingrar.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben