Lördagsgryta

Serverar: 4 portioner

Så här lagar man en underbar lördagsgryt som ger lite värme.........

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé
  • 2 stora starka korvar i skivor (Kabanosser)
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk mejram
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 burk syltlök (ca 195 g)
  • 1 burk svarta urkärnade oliver (ca 225 g)
  • 1 röd paprika i strimlor
  • 1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
  • 3-4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Skär den putsade filén i skivor, som bultas ut med handen.
    2. Bryn korven utan fett och ta upp den ur grytan. Bryn köttet i omgångar, strö över salt, kryddor och mjöl. Rör om. Blanda ner syltlök, oliver i halvor, paprika och gurka.
    3. Slå på grädden och koka upp. Lägg i korven och sjud i ca 10 minuter. Smaka av grytan och bjud den med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben