Lördagsgryta

Serverar: 6 portioner

Jättegott!

Ingredienser

  • 1 kg grytbitar av nöt
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk konc svartvinbärssaft
  • 1 msk soya
  • 2 stora hackade vitlöksklyftor
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 skivad morot
  • 1 purjolök i stora bitar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 kruka färsk timjan eller 1 tsk torkad
  • 1 dl creme fraiche + 1 msk vetemjöl
  • Jag brukar sätta i matlagningsgrädde också
  • Instruktioner

    Lägg köttbitar i en skål med rödvin, saft, soya och vitlök. Ställ in i kylskåp 2 tim. Rör om några gånger och slå allt i en gryta. koka upp och låt puttra 1/2 tim eller längre köttet blir bara mörare. Tillsätt grönsaker, köttbuljong, och timjan. Låt puttra under lock i yterligare 20 min. Rör i creme fraiche och red ev med mjöl. Smaka av med salt och peppar. Servera med potatis eller ris och gärna en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben