Lövbiffsrullar

Serverar: 6-8 portioner

En bra bjudrätt, när man är många.

Ingredienser

  • Lövbiff, ca 1 kg
  • 200 g svamp
  • 1 gul lök
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 4 krm peppar
  • Sås
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl steksky + buljong
  • 2 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk grönpeppar
  • 1 msk konjak
  • 2 tsk soja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. Fyllning till lövbiffen: Skär svamp och lök i småbitar och fräs i lite smör i en stekpanna. Strö över persilja. Fördela fyllningen på lövbiffarna rulla ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna. Salta och peppra. Skölj ur pannan med lite vatten och SPARA det till såsen.
    2. Såsen: Häll mjöl, sky, buljong och grädde i en traktörpanna. Låt det koka upp under omrörning. Tillsätt senap, grönpeppar, konjak och soja och blanda samman. Lägg ner rulladerna i såsen och låt sjuda några minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera lövbiffen med ex. en krämig vitlöksdoftande potatisgratäng, kokt broccoli och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben