Lovisas snurrebullar

Serverar: 40 portioner

Goda snurriga bullar...

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 200 g Milda Mat- & bakmargarin i folie alt 2 dl Milda flytande margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk kardemumma, malen
  • 14 dl, 840 g vetemjöl, ca
  • Fyllning
  • 175 g mandelmassa
  • 50 g Milda Mat- & Bakmargarin i folie
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke.
    2. Smält matfettet, tillsätt mjölken och ljumma degspadet till 37°C. Häll det över jästen och rör tills den är upplöst.
    3. Tillsätt salt, strösocker, kardemumma och det mesta av vetemjölet.
    4. Arbeta degen blank och smidig eller tills den släpper degbunkens kanter. Strö ett tunt lager mjöl över degen och täck med plastfolie. Låt degen jäsa i 30-40 minuter till knappt dubbel storlek. Ev kan degen jäsas i vattenbad - fyll diskhon med varmt vatten och ställ i degbunken.
    5. Sätt på ugnen 250°C.
    6. Förbered under tiden fyllningen. Riv mandelmassan. Rör den smidig och bredbar med matfettet.
    7. Arbeta samman degen på bakbordet. Dela degen i två delar. Kavla ut två rektangulära plattor, ca 20 x 40 cm. Bred ut fyllningen. Om så önskas kan malen kanel eller malen kardemumma strös över mandelmassefyllningen.
    8. Vik degen dubbel och tryck till den lätt med handen. Skär 1½ cm breda remsor.
    9. Rulla ändarna åt var sitt håll så remsorna blir "vridna". Gör/sno en enkel knut och lägg bullen på plåten, använd bullformar eller bakplåtspapper.
    10. Det gör inget om de ser ojämna ut - de blir fina när de är gräddade!
    11. Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla bullarna med ägg. Strö på pärlsocker.
    12. Grädda bullarna mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt bullarna kallna under bakduk på galler.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben