Lyxbitar

Lyxigt goda chokladbitar som görs i långpanna

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ½ dl socker
  • 3 3/4 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • 4 ½ msk kakao
  • 225 g smör
  • 2 dl vatten
  • 3 ägg
  • Smörkräm
  • 225 g smör
  • 1 äggula
  • 225 g florsocker
  • 1 msk romessens
  • 1 msk vatten
  • Chokladglasyr
  • 200 g blockchoklad
  • 4 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Blanda alla de torra ingredienserna till bottnen. Smält smöret, koka upp vattnet och blanda med de torra ingredienserna. Rör till sist ner äggen. Häll i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda i 225°C cirka 15 minuter.
    2. Rör ihop ingredienserna till smörkrämen och bred på den kalla bottnen. Ställ sedan långpannan i frysen en stund så att smörkrämen stelnar.
    3. Smält chokladen och rör ner matoljan. Bred på chokladglasyren.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben