Lyxig chokladtårta med körsbär

Serverar: 14-16 portioner

En ljuvligt god avslutning på en härlig middag.

Ingredienser

  • 150 g normalsaltat smör
  • 150 g mörk choklad, 70%
  • 6 cl madeira
  • 3 dl körsbärssylt/-marmelad
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao
  • 3 ägg
  • Chokladglasyr
  • 150 g mörk choklad
  • 2 msk smör
  • 2 msk råsocker
  • 2 msk starkt kaffe
  • Garnering
  • Körsbär
  • Ca 30 g pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret. Bryt ner chokladen och låt den smälta. Tillsätt madeiran och sylten.
    3. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner chokladsmeten. Vispa äggen och tillsätt dem.
    4. Häll smeten i en smord springform ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna.
    5. Smält chokladen till glasyren i vattenbad eller mikro. Tillsätt smör, råsocker och kaffe och rör slätt.
    6. Bred glasyren på chokladtårtan och garnera med körsbär och pinjenötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben