Lyxig och läcker smörgåstårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En rund och go smörgåstårta, man kan förstås göra den fyrkantig också. Smaken är ju densamma, jättesmarrigt!

Ingredienser

  • 9 skivor landgångsbröd
  • Fyllning
  • 2 dl Crème fraiche 34 %, hårt vispad som grädde
  • 1 dl lättmajonnäs
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk hummerfond, konc
  • 1 msk sherry, valfritt
  • 200 g rökt lax, hackad
  • 150 g räkor, hackade
  • 4 ägg, kokta och hackade
  • 1/2 dl dill, hackad
  • 1 msk limesaft
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ostkräm
  • 250 g Philadelphiaost
  • 1 dl grädde, vispad
  • 1 dl lättmajonnäs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Garnering
  • 250 g färska räkor, skalad vikt
  • 2 dl gurka, urkärnad och tärnad
  • Citronskivor
  • Dill
  • 200 g rökt lax, skivad
  • Ruccolasallat
  • Instruktioner

    1. Kantskär bröden och lägg dem tre och tre bredvid varandra. Lägg en rund bakform som mått över skivorna och skär runt formen.
    2. Blanda samman créme fraiche, lättmajonnäs, tomatpuré, hummerfond, sherry, lax, räkor, ägg, dill och limesaft i en skål. Smaka av med salt, cayennepeppar och peppar. Lägg ett lager bröd i botten på uppläggningsfatet. Bred på hälften av fyllningen. Lägg på ett lager bröd till och bred på resten av fyllningen. Täck med det sista brödet.
    3. Blanda färskost, grädde och majonnäs till en kräm. Smaka av med salt och peppar. Bred ostkrämen över tårtan. Så här långt kan du förbereda innan garneringen.
    4. Garnera med räkor och gurka i mitten och med citronskivor, dillkvistar och laxskivor, snurrade till rosor, på kanten. Fäst ruccolasallatsblad runt om tårtans ytterkant. Ställ in smörgåstårtan i kylen till serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asasofie 22 oktober 2009

    Lyxig och lättgjord,smakar smarr

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben