Lyxig saffransbulle med mandel

Serverar: 40 portioner

En god & laktosfri saffransbulle som innehåller matkvarg som gör dina bullar saftigare.

Ingredienser

  • 4 dl laktosfri mjölk
  • 50 g jäst för söta degar
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 påsar saffran, á ½ g
  • 1 dl socker, samt mer till fyllning
  • 2 dl laktosfri matkvarg, Valio
  • 100 g laktosfritt smör i små kuber, samt mer till fyllning
  • 1,4 liter vetemjöl samt mer till utbak
  • 50 g mandelflarn
  • 1 ägg till pensling
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke och rör först 1 dl av mjölken och sedan resten, lite i taget. Rör i kardemumma, saffran, socker, matkvarg, salt, smöret och hälften av mjölet. Arbeta samman, lägg i lite mjöl i taget tills du fått en blank, inte för torr deg. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.
    2. Arbeta degen på mjölat underlag och kavla ut en tredjedel åt gången. Bred över smör och strö på socker och mandelflarn. Vik dubbel och skär i remsor. Tvinna eller fläta remsorna efter behag till bullar eller längder. Lägg i bullformar eller på bakplåt med bakplåtspapper och täck med en duk. Låt jäsa ytterligare 40 minuter.
    3. Pensla med lätt vispat ägg och baka i mitten av ugnen på 225 grader i 6-8 minuter för bullar och 200 grader i 10-12 minuter för längder.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben