Jag har alltid varit svag för smörgåstårta ända sedan första gången jag åt en bit. Man kan naturligtvis variera fyllningarna i det oändliga. T.ex. om man är vegan eller alergisk kan man utesluta dessa produkter och fylla tårtan med det man vill ha. Principen är den samma. Mums!
Ingredienser
3 bottnar (rektangulära)
Smör eller bordsmargarin
Fyllning 1
125 g crabmixpinnar
1 dl crème fraiche
½ dl lättmajonnäs
½ burk röd stenbitsrom, ca 25 g (spara resten till garnering)
2 msk klippt dill
Fyllning 2
Ca 100 g kallrökt lax
100 g krämig dessertost, t ex Cantadou med lök
2-3 msk crème fraiche
Garnering
3-4 msk lättmajonnäs
500-600 g oskalade räkor
Ca 150 g tunt skivad kallrökt lax
1 burk stenbitsrom
Ca ½ krusigt salladshuvud
Ca 10 cm färsk gurka
½ citron
Dillkvistar
Ev. ostskivor av cheddar eller annan god ost