Den här smörgåstårtan gör succé på vilken fest som helst.
Tårtan kan göras på en dag men blir bäst om den får dra i kyla över natten.
Ingredienser
36 st skivor jättefranska eller 6 halvor hönökaka
Fyllning 1
200 g rökt skinka
6 st ägg, hårdkokta
1 st gul lök, medelstor
2 dl gurkmix
3 dl majonnäs av valfri fetthalt
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar direkt från kvarnen
Fyllning 2
3 dl vispgrädde
2 dl crème fraiche
1 dl kaviar, orökt
2 krm salt
2 krm svartpeppar direkt från kvarnen
200 g crabsticks
200 g skalade räkor
Dekoration
200 g skalade räkor
200 g rökt skinka
10 st ägg, hårdkokta
1 st slanggurka
15 st Ostskivor, smakrik sort
200 g kräftstjärtar, avrunnen vikt
I fyllning 2 brukar jag använda Ejderns orökta smörgåskaviar. Den brukar finnas i kyldisken med fiskkonserver i de flesta butiker.