Riktiga små läckerbitar! Dessa små grottar kan man smaksätta allt efter smak. Jag har lyxat till dem med den franska marmeladen Rhapsodie de Fruit som finns i olika smaker.
Ingredienser
200 g smör, mjukt
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1/2 citron, finrivet skal
5 dl vetemjöl
1 dl Rhapsodie de Fruit marmelad / ananas och mango
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, vaniljsocker och socker, vitt och poröst med elvisp. Vänd i citronskalet.
Tillsätt mjöl och rör till en smulig deg, nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord.
Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en rulle som är 4-5 cm tjock.
Skär upp rullarna i åtta bitar ca 3-4 cm tjocka. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper eller i bakformar med snittytan uppåt.
Tryck ner ett finger i mitten av varje kaka. Fyll hålen med ananas/mango marmelad.
Grädda kakorna i 15 min eller tills de börjar få en gyllene färg.