Lyxiga syltgrottor med ananas och mango

Riktiga små läckerbitar! Dessa små grottar kan man smaksätta allt efter smak. Jag har lyxat till dem med den franska marmeladen Rhapsodie de Fruit som finns i olika smaker.

Ingredienser

  • 200 g smör, mjukt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 citron, finrivet skal
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl Rhapsodie de Fruit marmelad / ananas och mango
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa smör, vaniljsocker och socker, vitt och poröst med elvisp. Vänd i citronskalet.
    3. Tillsätt mjöl och rör till en smulig deg, nyp ihop degen med händerna och vänd upp den på ett lätt mjölat bakbord.
    4. Dela degen i två bitar och rulla varje bit till en rulle som är 4-5 cm tjock.
    5. Skär upp rullarna i åtta bitar ca 3-4 cm tjocka. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper eller i bakformar med snittytan uppåt.
    6. Tryck ner ett finger i mitten av varje kaka. Fyll hålen med ananas/mango marmelad.
    7. Grädda kakorna i 15 min eller tills de börjar få en gyllene färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben