Lyxiga våfflor som håller sig krispiga länge
...till Maria Bebådelsedag, Våffeldagen passar dessa våfflor utmärk...eller närhelst du är sugen på våfflor.
Ingredienser
1 pkt / påse KronJäst för söta degar, röd
8 dl mjölk
1 msk socker
1 tsk salt
6 dl vetemjöl
150 g smör
Instruktioner
- Färsk KronJäst:
Smula ner KronJäst för söta degar i en bunke, häll på det 37°C mjölken och rör ut KronJästen.
Smält smöret och låt det svalna
Tillsätt socker, salt och sist mjölet.
Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.
Rör i det smälta smöret.
Grädda våfflorna på våffeljärn.
- Torr KronJäst:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda jästen med mjölet.
Tillsätt socker, salt och sist mjölk, 40°C, lite varmare än fingervarmt.
Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min.
Rör i det smälta smöret.
Grädda våfflorna på våffeljärn.
- Tips:
Med KronJäst i våffelsmeten får du våfflor som håller sig krispiga längre.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Jag gav den en 4 pga. att det verkligen är frasigt!
Grymt recept, rekommenderas varmt, var galet gott och höll sig frasigt länge och väl! :)