Lyxiga våfflor som håller sig krispiga länge

...till Maria Bebådelsedag, Våffeldagen passar dessa våfflor utmärk...eller närhelst du är sugen på våfflor.

Ingredienser

  • 1 pkt / påse KronJäst för söta degar, röd
  • 8 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 tsk salt
  • 6 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • Instruktioner

    1. Färsk KronJäst: Smula ner KronJäst för söta degar i en bunke, häll på det 37°C mjölken och rör ut KronJästen. Smält smöret och låt det svalna Tillsätt socker, salt och sist mjölet. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min. Rör i det smälta smöret. Grädda våfflorna på våffeljärn.
    2. Torr KronJäst: Smält smöret och låt det svalna. Blanda jästen med mjölet. Tillsätt socker, salt och sist mjölk, 40°C, lite varmare än fingervarmt. Vispa till en jämn smet. Låt jäsa i 30 min. Rör i det smälta smöret. Grädda våfflorna på våffeljärn.
    3. Tips: Med KronJäst i våffelsmeten får du våfflor som håller sig krispiga längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Gothvix 18 mars 2010

    Jag gav den en 4 pga. att det verkligen är frasigt!

    flibben 1 april 2010

    Grymt recept, rekommenderas varmt, var galet gott och höll sig frasigt länge och väl! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben