Macadamiablondies med vit choklad

Serverar: 20 portioner

Underbara blondies med smöriga macadamianötter

Ingredienser

  • 175 g vit choklad, hackad
  • 115 g osaltat smör, tärnat
  • knappt 1 ¼ dl strösocker
  • 2 stora ägg, lättvispade
  • 1 tsk vaniljsocker
  • drygt 2 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 150 g macadamianötter, grovhackade
  • 110 g vit choklad, grovt hackad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader. Klä en ugnsform, 20 x 25 cm med bakplåtspapper.
    2. Lägg den första mängden hackad choklad i en värmetålig skål tillsammans med smöret. Placera skålen över en kastrull med sjudande vatten och smält försiktigt under konstant omrörning.
    3. Lyft skålen från kastrullen och rör ner sockret med en tesked – oroa dig inte om smeten blir gryning. Arbeta in de uppvispade äggen, lite i taget, därefter vaniljsockret och vispa kraftigt i 1 minut tills smeten är tjock, slät och blank.
    4. Sikta mjöl och bakpulver över smeten och rör ner det. När allt blandats väl rörs 100 g av de hackade nötterna ner, därefter den andra mängden vit choklad..
    5. Skeda över blandningen i den förberedda formen och släta till ytan. Strö resten av de hackade nötterna över.
    6. Grädda i ugnen 20-25 minuter, eller tills kakan börjar bli ljusbrun. Kontrollera med en provnål. Ta ut kakan ur ugnen när nålen är torr.
    7. Låt kakan svalna innan den lyfts ur formen. Skär i 20 bitar. Kakan håller sig i fyra dagar i lufttät burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben