Majkens kolagodis
Serverar:
48 portioner
De här åtråvärda kakorna är svåra att motstå!
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl strösocker
125 g smör eller margarin
1 ägg
Topping
2,5 dl strösocker
1 dl sirap
125 g smör eller margarin
0,5 dl grädde
250 g blandade nöter , t . ex . valnötter , hasselnötter , pinjenötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, matfett och ägg, för hand eller i matberedare. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
Kavla eller tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
Gör toppingen: Blanda socker, sirap, matfett och grädde i en kastrull. Låt allt smälta på svag värme utan att det kokar.
Grovhacka nötterna och rör ner dem i toppingen. Bred ut toppingen över den förgräddade degen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna i långpannan. Skär därefter kakan i ca 48 rutor.
Liknande recept
Majkens baconrätt
2
Kunglig kolatårta
3
Finskt kolagodis
1 h
2-3
Kolagodisar
20 min
10
Majkens fruktcocktail
15 min
6
Majkens tårta
4
1 h
10
Kunglig kolatårta
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!