Majkens kolagodis

Serverar: 48 portioner

De här åtråvärda kakorna är svåra att motstå!

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl strösocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Topping
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 dl sirap
  • 125 g smör eller margarin
  • 0,5 dl grädde
  • 250 g blandade nöter , t . ex . valnötter , hasselnötter , pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka samman mjöl, bakpulver, socker, matfett och ägg, för hand eller i matberedare. Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
    2. Kavla eller tryck ut degen i en bakpappersklädd långpanna, ca 30x40 cm.
    3. Gör toppingen: Blanda socker, sirap, matfett och grädde i en kastrull. Låt allt smälta på svag värme utan att det kokar.
    4. Grovhacka nötterna och rör ner dem i toppingen. Bred ut toppingen över den förgräddade degen.
    5. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna i långpannan. Skär därefter kakan i ca 48 rutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben