Kunglig kolatårta

Till kalaset

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 msk kakao
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • Kolasmet
  • 150 gram margarin
  • 2 msk kakao
  • 6 msk grädde
  • 3 dl socker
  • 1 msk mjölk
  • Garnering
  • Choklad
  • Kolagodis
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda kakao och salt och rör ner i smeten. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och det smälta (varma) smöret. Rör försiktigt ihop det till en jämn smet och häll den i en löstagbar form.
    2. Grädda tårtan i 175 grader i 40-45 minuter. Tårtan sjunker ihop när du tar ut den! Ta bort formen och låt svalna. Blanda alla ingredienserna för kolasmeten i en kastrull och låt sjuda tills den tjocknat. Lägg på kolasmeten på tårtan. Garnerna med choklad- och kolagodis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben