Kolatårta

En mastig kaloribomb, men rackarns så gott. Blir 15-20 bitar

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g sötmandel
  • 4 dl Dansukker Råsocker Flor
  • 6 äggvitor
  • Fyllning
  • 4 dl Dansukker Råsocker Flor
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 6 äggulor
  • 150 g osaltat smör
  • 200 g ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter. Tillsätt mandeln. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.
    3. Blanda florsocker, grädde och äggulor i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i krämen. Tillsätt smöret och rör tills allt är smält. Låt kallna. Bred eller spritsa krämen på bottnen.
    4. Servera gärna fräscha bär eller frukt till tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben