En mastig kaloribomb, men rackarns så gott.
Blir 15-20 bitar
Ingredienser
Botten
300 g sötmandel
4 dl Dansukker Råsocker Flor
6 äggvitor
Fyllning
4 dl Dansukker Råsocker Flor
2 1/2 dl vispgrädde
6 äggulor
150 g osaltat smör
200 g ljus choklad
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter. Tillsätt mandeln. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.
- Blanda florsocker, grädde och äggulor i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i krämen. Tillsätt smöret och rör tills allt är smält. Låt kallna. Bred eller spritsa krämen på bottnen.
- Servera gärna fräscha bär eller frukt till tårtan.
Liknande recept
Kommentarer (0)