Kolatårta med glasyr

Så gott!

Ingredienser

  • Mandelbotten
  • 4 ägg
  • 150 g smör
  • 4 dl socker
  • 150 g sötmandel
  • 200 g riven kokt kall potatis
  • Glasyr
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 2 msk sirap
  • 1 msk smör
  • 1 msk vaniljsocker
  • Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör smör och socker vitt. Tillsätt äggulorna. Skålla och mal mandeln. Rör i den tillsammans med potatis och äggvitan. Häll i en smord form. Grädda i 175° ca 45 min.
    2. Glasyr: Koka grädde socker och sirap i 20 min.Tillsätt smör och vaniljsocker. Häll smeten över tårtan och garnera med mandelspån. Servera med lätt vispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben