Majs- och kycklinggratäng - Pastel de choclo

Serverar: 6-8 portioner

En läcker gratäng från Chile med både kyckling, färs och ägg som får ett solgult krämigt täcke av majs.

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé
  • 500 g nötfärs
  • 2 tsk salt
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kg frysta majskorn
  • 1½ dl + 1 msk socker
  • 2 msk smör
  • 3/4 dl mjölk
  • 3 hårdkokta ägg
  • 1 dl urkärnade svarta oliver
  • ½ dl russin
  • Servering
  • Matig sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Koka kycklingen i lättsaltat vatten 15-20 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i smör tills den har fått fin färg. Tillsätt färsen och krydda med 1 tsk salt. Stek tills färsen fått fin färg. Ställ åt sidan.
    3. Mixa majs och 1½ dl socker i en matberedare ca 2 minuter, tills det har blivit en smet. Smält smöret i en kastrull och tillsätt majsblandning, mjölk och 1 tsk salt. Värm under omrörning ca 5 minuter.
    4. Lägg köttfärsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg sedan på kycklingen jämnt fördelat i formen. Skala och skär äggen i fyra delar och lägg dem på kycklingen. Fördela oliverna över. Täck med majsblandningen och strö över 1 msk socker.
    5. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills den har fått en gyllenbrun färg. Servera gärna med en matig sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben