Majs- och kycklinggratäng - Pastel de choclo
En läcker gratäng från Chile med både kyckling, färs och ägg som får ett solgult krämigt täcke av majs.
Ingredienser
400 g kycklinglårfilé
500 g nötfärs
2 tsk salt
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 kg frysta majskorn
1½ dl + 1 msk socker
2 msk smör
3/4 dl mjölk
3 hårdkokta ägg
1 dl urkärnade svarta oliver
½ dl russin
Servering
Matig sallad
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka kycklingen i lättsaltat vatten 15-20 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Stek löken i smör tills den har fått fin färg. Tillsätt färsen och krydda med 1 tsk salt. Stek tills färsen fått fin färg. Ställ åt sidan.
- Mixa majs och 1½ dl socker i en matberedare ca 2 minuter, tills det har blivit en smet. Smält smöret i en kastrull och tillsätt majsblandning, mjölk och 1 tsk salt. Värm under omrörning ca 5 minuter.
- Lägg köttfärsen i botten på en smord ugnssäker form. Lägg sedan på kycklingen jämnt fördelat i formen. Skala och skär äggen i fyra delar och lägg dem på kycklingen. Fördela oliverna över. Täck med majsblandningen och strö över 1 msk socker.
- Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 20 minuter, tills den har fått en gyllenbrun färg. Servera gärna med en matig sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)