Majsans äppelkaka

En äppelkaka som är mycket poppolär i våra familjer som vi bakar när vi ska ha något gott och enkelt till kaffet

Ingredienser

  • 4 stora äpplen eller 1 liter äppelbitar
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl socker
  • 3 1/4 dl mjölk
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g kallt margarin
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kokos
  • Instruktioner

    1. Skala och skär äpplena i bitar.
    2. Blanda samman mjölet, sockret bakpulvret och mjölken.
    3. Skär margarinet i 1½ cm stora bitar och blanda ner dem i smeten.
    4. Häll hälften av smeten i en smord och brödad vid form ca 3 liter.
    5. Lägg på äppelbitarna och strö på kanelen, vaniljsockret och kokosen.
    6. Häll på resterande smet.
    7. Sätt in formen i ugnen i 200 grader i 1 timme

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (1)

    LenaBE1 31 januari 2013

    Låter gott! Men vart ska sockret vara? i degen? Du har glömt att skriva nåt om det. ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben