Majsbröd med majskorn

Serverar: 4 portioner

Servera gärna dessa goda bullar till en soppa. Variera med andra grönsaker, till exempel zuccini, kokta morötter eller röd lök.

Ingredienser

  • ½ gul paprika
  • 1 burk(ar)majskorn
  • ½ liter vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl rapsolja
  • 1 st ägg
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk paprikapulver
  • 50 g ost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Finhacka paprika och majs. Blanda alla ingredienser utom ägget och osten till en deg. Rör inte längre än att allting blandas. Stjälp upp smeten på ett mjölat bakbord ovh pudra lite vetemjöl ovanpå. Kavla eller tryck ut degen till en 1 cm tjock platta. Ta ut bullar med hjälp av ett glas och lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt. Pensla med ägg och strö över osten. Grädda i ca 15 minuter så att bullarna blir ljusbruna.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    Natchii 18 augusti 2009

    Det låter ju lovligt med 2 dl Rapsolja... Skrivfel?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben