Majsbröd

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Extra goda nybakade med smör på!

Ingredienser

  • 3 dl majsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 1 msk bakpulver
  • 2½ dl lättfil
  • 1 ägg
  • ½ dl smält smör
  • Ev. smör eller margarin till formarna
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 200 grader. Smält smöret så att det svalnar lite. Använd gärna en muffinsplåt, smörj den om den inte är gjord i silikon. Blanda samtliga torra ingredienser i en stor skål. Tillsätt filmjölk, ägg och det smälta smöret. Rör samman med en slev. Häll upp smeten i formarna och grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter. När brödet/bullarna släpper från kanterna på formen brukar det vara klart.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lennart_58 9 november 2009

    Åhh så gott, 5p o tack så mycket.

    Brennius 15 juli 2011

    Mycket goda, men de smular för mig. Vad gör man för att få lite mer "spänst"?

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben