Majsbröd

Serverar: 2 portioner

Allergimärkning: Mjölk/laktosintolerans Övrigt: Fettsnålt

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 9-10 dl Vetemjöl special
  • Till pensling
  • 1 vispat ägg och solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Lös upp jästen i ljummet vatten med salt och olivolja. Rör i majsmjölet, solrosfröna och sedan mjölet (spara ca 1 dl till utbakning).
    2. Låt degen jäsa under duk i bunken ca 40 minuter.
    3. Dela degen i 2 delar, rulla till bullar som läggs på bakplåtspapper på en plåt och plattas till lite grann
    4. . Låt jäsa ytterligare 30-40 minuter. Pensla med uppvispat ägg, strö på lite solrosfrön och grädda i 175 grader i ugnens nedre del i cirka 35 minuter tills brödet är guldgult och genomgräddat.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    10
    2

    Kommentarer (4)

    miami69 28 juli 2009

    Var får man tag i majsmjöl ? Det jag har hittat i affärerna är endast Maizena men det kan väl inte vara det man ska använda.

    Lennart_58 9 november 2009

    Hur gott som helst, fem P, o ett stort tack.

    Claristar 30 mars 2010

    Nu har jag provat dessa bröd. Jag hade i lite "riktig" majs också förutom majsmjölet. Tyvärr tyckte både jag och min man att det smakade som helt vanliga bullar. Inget vi kommer göra igen.

    WilmaZ 30 april 2011

    Majsmjöl hittar du i de flesta mataffärer. Willys är ett säkert kort. Gå dit om du har möjlighet. Suveränt gott bröd! MUMS!

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben