Det dagliga brödet i vilda västern.
Ingredienser
2 ½ dl polenta, grovt majsmjöl
2 ½ dl vetemjöl
3 tsk bikarbonat
¾ tsk bakpulver
1 msk strösocker
1 tsk salt
3 ½ dl filmjölk
3 ägg
60 g smör
1 paket bacon
3-4 färska eller syltade jalapeño-chili
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220º. Stek baconet tills det blir knaprigt och finhacka chilin. Lägg smöret i en liten rågbrödsform och ställ in i ugnen några minuter. Ta ut den när smöret har smält.
- Under tiden vispar man ihop ägg och filmjölk. Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner det torra i mjölken tillsammans med chili och bacon.
- Vänd och vrid på formen så att smöret fördelas jämnt och häll ner resten av smöret i degen. Häll degen i formen och grädda cirka 30 minuter tills brödet är härligt brunt och genomgräddat.
- Testa med en trästicka efter 25 minuter. Om något fastnar på stickan ska brödet gräddas en stund till. När det har svalnat kan det skäras upp och ätas.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Tomatsoppa
Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...
Görgött, en klar femma, o tackar tackar.