Majsbröd

Serverar: 1 portioner

Det dagliga brödet i vilda västern.

Ingredienser

  • 2 ½ dl polenta, grovt majsmjöl
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 tsk bikarbonat
  • ¾ tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 3 ½ dl filmjölk
  • 3 ägg
  • 60 g smör
  • 1 paket bacon
  • 3-4 färska eller syltade jalapeño-chili
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220º. Stek baconet tills det blir knaprigt och finhacka chilin. Lägg smöret i en liten rågbrödsform och ställ in i ugnen några minuter. Ta ut den när smöret har smält.
    2. Under tiden vispar man ihop ägg och filmjölk. Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner det torra i mjölken tillsammans med chili och bacon.
    3. Vänd och vrid på formen så att smöret fördelas jämnt och häll ner resten av smöret i degen. Häll degen i formen och grädda cirka 30 minuter tills brödet är härligt brunt och genomgräddat.
    4. Testa med en trästicka efter 25 minuter. Om något fastnar på stickan ska brödet gräddas en stund till. När det har svalnat kan det skäras upp och ätas.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 9 november 2009

    Görgött, en klar femma, o tackar tackar.

    Relaterade Artiklar

    Tomatsoppa
    Tomatsoppan är krämig, läcker och mycket enkel. Servera eventuellt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben