Majsbröd - Cornbread

Serverar: 12 portioner

Vill du bjuda på ett annorlunda matbröd. Då är det här receptet för dig...

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 ½ dl mjölk
  • ½ dl vetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 3 msk socker
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 msk matfett, helst kokosfett eller liknande
  • Smör eller margarin kan användas
  • Instruktioner

    Ugn 230 grader. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda sedan i resterande ingredienser, som först blandats samman. Häll i muffinsformar. Grädda i ca 10 - 15. Serveras rykande heta med smör. Saknar du muffinsplåt så går det att göra en 20 cm fyrkantig kaka och lägga i en stor form med höga kanter. Dela sedan brödet i mindre portionsbitar när det är färdigt.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    10
    2

    Kommentarer (4)

    doria 11 november 2008

    Very good and eaisy.Thank you.Mrs C,just the way we do it in Barbados.

    Maja75 3 december 2008

    Jag testade att göra i en fyrkantig panna, men mina blev inte bra... De jäste inte tillräckligt. Ska testa i muffinsformar nästa gång!

    Lennart_58 9 november 2009

    Jag bara älskar majsbröd i alla de former, en tid sen jag (vi) bakade dem, men kommentarerna har inte "tagit". Nu funkar det. 5p o ett stort tack.

    Johanna Nordin 27 januari 2020

    Supergott recept på majsbröd som blev perfekt till kycklinggrytan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben