Makadamikakor med vit choklad och chili

Serverar: 40 portioner

Några droppar tobasco ger dessa saftiga och smakrika kakor en spännande, raffinerad smak. Låt dina gäster försöka gissa den mystiska ingrediensen.

Ingredienser

  • 300 g makadaminötter
  • 6 2/3 dl (400 g) vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g ljust muscovadosocker
  • 230 g osaltat smör, rumsvarmt
  • 2 stora ägg, lätt uppvispade
  • 6 droppar tabasco
  • 200 g vit choklad, hackad eller riven
  • Instruktioner

    1. Lägg nötterna i en ugnsfast form och rosta dem i 180 grader i 5-7 minuter, tills de har fått lite färg. Låt dem svalna och hacka sedan grovt för hand eller i en matberedare. Låt ugnen vara på.
    2. Häll hackade nötter, mjöl, bakpulver, socker, smör, ägg, tabasco och chokladhack i en stor skål och blanda väl med träslev.
    3. Ta ungefär en tesked av degen och klicka ut på plåten. Se till att det är ordentligt med mellanrum mellan kakorna.
    4. Grädda i 180 grader i 12-15 minuter tills kakorna är gyllenbruna.
    5. Låt kakorna svalna på plåtarna i ett par minuter och lägg sedan över dem på galler och låt dem svalna helt.
    6. Förvara i lufttät burk i cirka fyra dagar eller i frysen upp till en månad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben