Makaron- och kycklinggratäng

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Bra och enkel vardagsrätt. Perfekt om man har överblivna rester av pasta och kyckling.

Ingredienser

  • 6 dl makaroner
  • 1 grillad kyckling
  • 2 msk smör
  • 1 purjolök
  • 1 grön squash
  • 2 paprikor
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    Koka makaronerna i lättsaltat vatten. Låt rinna av och lägg dem i en ugnssäker form. Bena ur kycklingen och skär köttet i tärningar. Snitta och skölj purjolöken och skär den i skivor. Dela och kärna ur squashen, skär den tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Fräs grönsakerna i smör. Tillsätt vetemjöl och späd med matlagningsgrädde, vatten och fond. Låt stuvningen sjuda i 5 minuter. Tillsätt kycklingköttet och lägg över i formen. Strö över osten och ställ den i mitten av ugnen. Gratinera i 225 grader i ca 10 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben