Makaronigratäng

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 45 minuter

En lättlagad variant på pastagratäng.

Ingredienser

  • 10 dl kokta makaroner
  • 6 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 stor gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 1 klase broccoli
  • 10 prinskorvar
  • 50 g rökt skinka
  • 100 g kassler
  • 5 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält 2 msk smör i en kastrull, tillsätt mjöl och mjölk, låt stuvningen sjuda en stund och tillsätt makaronerna, låt svalna.
    3. Skär löken och paprikan i bitar. Dela broccolin i små klasar, förväll dem i lättsaltat vatten.
    4. Fräs lök, korv, skinka och kassler i smör och olivolja, låt det svalna.
    5. Vispa ihop ägg, mjölk och grädde, salta och peppra samt tillsätt rosmarin och den i bitar skurna paprikan.
    6. Blanda makaroner och de stekta ingredienserna med äggsmeten och lägg i broccolin.
    7. Häll allt i smord ugnsfast form och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills äggsmeten har stelnat.
    8. Servera med grönsallad och ev skirat smör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben