Makaronigratäng med majs och paprika

Serverar: 4 portioner

Ibland måste middagen snabbt stå på bordet. Passa då på att göra denna makaronigratäng.

Ingredienser

  • 400 g makaroner
  • Salt
  • Peppar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 100 g gröna ärter
  • Smör eller margarin till formen
  • 325 g majs
  • 1 örtbuljongtärning
  • 3 ägg
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka upp lättsaltat vatten i en stor kastrull. Ansa under tiden paprikorna och tärna dem fint. Sätt ugnen på 275 grader.
    2. Lägg makaronerna i det kokande vattnet och koka dem enligt förpackningens anvisningar. Tillsätt de tärnade paprikorna och ärterna när det återstår 5 minuter av koktiden. Låt vattnet rinna av och spola under kallt vatten.
    3. Smörj en form med matfett. Låt majsen rinna av och blanda den med makaroniblandningen. Smula ner buljongtärningen. Lägg blandningen i den smorda formen.
    4. Vispa samman ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Häll äggblandningen över makaronerna och strö över den rivna osten.
    5. Sätt in i ugnen och gratinera i ca 10 minuter tills osten har smält och börjar bli brun. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben