Makaronisoppa med malet kött

Tid: 2 timmar

God soppa som passar både till vardag och lite finare tillfällen. Räcker åt många personer. (10 liters kastrull)

Ingredienser

  • 1 kg maletkött/ köttfärs
  • 1 lök
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 1/2 paket olympia smältost (ca 100 g)
  • ca 2 påsar frusna grönsaker (ärter, majs och paprika) (400 g)
  • 1- 1 ½ klyfta vitlök
  • 1 påse makaroner (400 g)
  • Vatten, ungefär halva kastrullen, 5 l
  • Svartpeppar
  • Persilja
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • Instruktioner

    1. Stek färsen tillsammans med löken i stekpanna.
    2. Koka vatten, ca halva kastrullen. Lägg i buljongtärningarna.
    3. Tillsätt osten, och låt småputtra tills osten har smält. Tillsätt sedan färsen, och de frusna grönsakerna. Lägg till sist i makaronerna.
    4. När makaronerna är mjuka, krydda med svartpeppar, 1- 1 ½ klyfta vitlök och salt. Smaka av.
    5. Tillsätt 2 dl matlagningsgrädde just före servering. Garnera med persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Tinjep 14 juni 2012

    Gott! Speciellt barnen tyckte om den :)

    sofiestr 14 juni 2012

    Vad roligt att det smakade!:) man kan lite experimentera med mängderna för att få det att smaka som man själv bäst tycker om!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben