Mandel- och äppelkaka i långpanna

Serverar: 16 portioner

En underbart saftig kaka som kan serveras med sabayonne eller lite grädde.

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 6 dl socker
  • 500 g mandelmassa
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 300 g smält smör
  • Topping
  • 2 fintärnade äpplen
  • 2 fintärnade päron
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ dl vallmofrön
  • Servering
  • Sabayonne eller lättvispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst. Riv mandelmassan på grova sidan på rivjärnet. Blanda ihop vetemjöl och vaniljsocker. Rör ihop alla ingredienserna till en smet.
    3. Smöra en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Bred ut smeten och strö över päron, äpple, pumpakärnor och vallmofrön. Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter. Låt kallna och skär i rutor.
    4. Servera gärna rutorna med sabayonne eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben