Mandeläpplen med vaniljsås

Serverar: 4 portioner

Frossa på snabblagade mandeläpplen.

Ingredienser

  • 4 äpplen
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl flagad eller hackad mandel
  • 2-3 droppar bittermandelolja
  • 2 1/2 dl vaniljsås, färdig
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Dela äpplena i halvor och ta bort kärnhuset. Lägg äpplena med snittytan upp på ett ugnssäkert fat.
    3. Blanda crème fraiche, socker, mandel och bittermandelolja.
    4. Klicka smeten på äpplena. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
    5. Vispa vaniljsåsen lätt och servera den till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben