Mandelbakelse med lingon och vit choklad

Serverar: 12 portioner

Runda av med en bakelse som har allt - god mandelsmak, lingon och vit choklad.

Ingredienser

  • 100 g sötmandel
  • 400 g mandelmassa
  • 4 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 4 dl vispgrädde
  • ½ dl rårörda lingon eller lingonsylt
  • Garnering
  • 100 g vit choklad
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Hacka mandeln. Riv mandelmassan på rivjärn. Blanda med ägg och socker. Sikta i mjölet. Blanda i mandeln. Bred ut smeten i en smord liten långpanna, ca 20x30 cm. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna. Stansa ut runda kakor, ca 7 cm i diameter.
    3. Vispa grädden och blanda med de rårörda lingonen eller lingonsylt. Fyll grädden i en spritspåse. Spritsa grädden på mandelbottnarna. Riv chokladen grovt och strö den och lingonen på bakelserna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben