Mandelbröd med frön

Serverar: 1 portioner

Ett saftigt och smakrikt bröd bakad med bakpulver. Passar utmärkt i LCHF-dieten. Du kan ha de brödkryddor du föredrar eller ersätta yoghurten med kesella eller kesellan med yoghurten.

Ingredienser

  • 6½ dl mandelmjöl
  • 2 msk fiberhusk
  • 1½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk brödkryddor
  • 2 msk solroskärnor
  • 2 msk sesamfrön
  • 1½ msk linfrön
  • 125 g kesella
  • 1½ dl turkisk yoghurt
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ihop ägg och kesella och tillsätt i mjölblandningen. Låt degen svälla i 15 minuter och häll den sedan i en smord form.
    2. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Grädda brödet på nedersta falsen i ca 45 minuter, tills brödet har fått en fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben