Mandelkaka med choklad

Serverar: 40 portioner

Jag blir så glad av kakor i långpanna...det blir så många kakor, jag kan provsmaka många utan att det märks ;-))

Ingredienser

  • 250 g Milda Mat och bakmargarin
  • 3 ½ dl strösocker, 315 g
  • 4 ägg
  • 100 g sötmandel
  • 6 dl vetemjöl, 360 g
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl lättmjölk
  • Garnering
  • 100 g mörk choklad
  • ¾ - 1 dl syltade apelsinskal
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°C.
    2. Rör ihop det rumstempererade margarinet med strösocker, Tillsätt äggen - ett i taget.
    3. Skålla, skala och mal mandeln. Rör ner mandeln i smeten.
    4. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör ner i smeten. Tillsätt mjölk och rör till en jämn smet.
    5. Häll smeten i en braspanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20 minuter. Känn med en provsticka att kakan är klar.
    6. Stjälp upp kakan på en bricka, dra försiktigt av bakplåtspappret och låt sedan kakan svalna under braspannan.
    7. Smält chokladen i vattenbad. Pensla kakan tunt med chokladen, strö syltade apelsinskal över. Låt chokladen stelna innan kakan skärs upp i jämnstora bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben