Mandelkakor med blåbär och citron.

Serverar: 12 portioner

Tid: 50 minuter

Dessa muffinsen är gjorda på äggvitor istället för hela ägg. Sammansättningen av blåbär och citron låter syrligt godt ihop med sötman i muffinsen.

Ingredienser

  • 210 gram osaltat smör
  • 3 dl sötmandel(ar), malen
  • 1,2 msk citronskal, rivet
  • 4,8 dl florsocker
  • 6 msk vetemjöl
  • 6 st äggvita(or)
  • 240 g blåbär
  • Instruktioner

    Lägg smör i en kastrull på svag värme och smält till en ljust gyllene färg. Blanda mandelmjöl, citronskal, siktat florsocker och vetemjöl i en skål. Tillsätt äggvitor och blanda. Tillsätt smält smör och blanda väl. Fördela smeten i smorda muffinsformar. Strö över blåbär och grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills de är gyllenbruna och fluffiga. Låt mandelkakorna svalna på ett galler och sikta över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben