Mandelpotatissoppa med osttopp

Serverar: 4 portioner

Det vattnas i munnen när jag tänker på denna delikata soppa. Gott om potatissoppor men ingenting är som den här soppan som är gjord på mandelpotatis.

Ingredienser

  • 1 kg mandelpotatis
  • ca 3 dl potatisspad
  • 3 dl visp- eller mellangrädde
  • Salt
  • Peppar
  • Västerbottensost eller Prästost, rikligt
  • Tillbehör
  • 1 paket mjukt tunnbröd
  • Crème fraiche
  • Smör
  • Pepparrotsvisp
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten Mosa den avrunna potatisen Späd med ca 3 dl potatisspad och häll tillbaks purén i kastrullen Krydda, slå på grädde och koka sakta några minuter Tillsätt smörklickar och smaka av Toppa med rikligt med ost
    2. Servera tunnbrödssnittar till soppan.
    3. Gör snittarna så här: Blanda ihop lite crème fraiche och smaksätt med lite Pepparrotsvisp Smörj lite smör på det mjuka tunnbrödet och stryk på ett tunt lager av den smaksatta crème fraichen och rulla sen ihop brödet och skär till små snittar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Camilski 9 april 2008

    Mums filibaba!!! Verkligen jättegott! Lätt att göra också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben