Blomkål och mandelpotatissoppa med kräftor

Serverar: 4-6 portioner

En len och mättande soppa.

Ingredienser

  • 300 g mandelpotatis
  • 200 g blomkålsbuketter
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 liter grönsaksbuljong (vatten,buljongtärning eller fond)
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15 %
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk kräftstjärtar i lake à 360 g
  • 1 kruka dill
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i bitar. skär blomkålen i mindre bitar. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Fräs potatis, blomkål och lök i olivolja. Tillsätt buljongen och koka sakta c:a 15 minuter. Rör ner grädden och koka ytterligare 5 minuter. Mixa soppan med en mixerstav, koka upp och smaka av med salt och peppar.
    3. Låt kräftstjärtarna rinna av. Plocka och skär dillen.
    4. Servera soppan med kräftstjärtar och strö på dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben